Sikkerhed for store og små med videoovervågning

By:

Som vicevært har jeg ansvaret for vedligeholdelse af et større gårdanlæg, som ligger i forbindelse med fire boligblokke. Gården har såvel legeplads som overdækket cykel- og barnevogns parkering, skure til affaldscontainere, flaskecontainere og et storskraldsrum med klunser-afdeling, som beboerne anvender til bøger, brugt køkkenudstyr og andet, som andre kan have glæde af. Disse initiativer tiltrækker selvfølgelig mennesker til vores gård, som ikke nødvendigvis hverken bor i nogle af opgangene eller i nabolaget, og derfor har vi gennem flere måneder været generet af alt fra småbrande, henkastet affald og menneskelig afføring i trappeopgange, til decideret forsøg på tyveri, indbrud og hærværk på beboernes ejendele. Dette skaber selvsagt en del utryghed, og en masse ekstra oprydningsarbejde for mig, men da vi ikke har mulighed for at lukke gården af – og ikke ønsker at nedlægge det fine byttesamfund, der er opstået blandt beboerne – bliver vi nødt til at kigge på andre løsninger.

Det er super ærgerligt, når et ellers fint beboersammenhold bliver ødelagt af få personer, og folk bliver nervøse ved at opholde sig i gården efter mørkets frembrud. Vi ønsker ikke at eskalere utrygheden ved at hyre en vagtværn, og derfor har vi i beboerrådet besluttet at investere i en form for videoovervågning. Ingen af os har nogen særlig erfaring på området, men hos http://dkkamera.dk/ fandt vi hvad vi søgte: En god og billig overvågningsløsning, som kan holde til udendørs brug. Kameraerne er nemme at montere, også for begyndere. Med de lave priser, de holder sig hos dkkamera.dk, kunne vi sagtens få råd til kameraer nok til at dække hele gård arealet samt indgangspartier og diverse skure.

Indtil videre har vi været meget glade for vores løsning. Det lader til, at advarsler om videoovervågning har afskrækket de værste syndere, og vi har ikke haft hærværk eller indbrudsforsøg siden vi satte videoovervågning op!