Højere sikkerhed i hjemmet – hvordan?

By:

Når det kommer til øget sikkerhed af privatadressen, er der et væld af muligheder. Det kan være svært at danne sig et overblik og gennemskue, hvad der egentlig virker. For er det virkelig nødvendigt at klippe hækken ned i haven og at lægge sit liv om for at få en hund til at holde vagt. Svaret er heldigvis nej. Der er her samlet et par gode, konkrete råd til, hvordan du kan øge sikkerheden i hjemmet uden at gå gennem en masse besvær.

 

Vinduer og døre

Hvad angår sikkerheden i hjemmet er den største trussel herhjemme indbrud. Danmark er generelt et ret indbrudsplaget land, fordi mange huse ikke har de fornødne låse og hængsler, der kan holde indbrudstyven ude. De fleste indbrud sker gennem havedøre, bagdøre og udsatte vinduer. Derfor er det en god ide at gå igennem ejendommens døre og vinduer og få undersøgt, om de egentlig er af en ordentlig kaliber. Du kan eventuelt kontakte en låsesmed og få vejledning, hvis du selv er i tvivl.

 

Overvågning

Overvågning er meget omtalt af forskellige grunde. Det kan godt komme til at blive sammenlignet med noget negativt, men i hjemmet er det uden sammenligning den mest effektive foranstanltning mod indbrud, hvis det vel at mærke er et system af ordentlig kvalitet.  Overvågning har en høj præventiv effekt og afskrækker indbrudstyven, allerede inden han træder ind på din grund. Er du i tvivl omkring, hvilket system der dækker dit behov, så er der heldigvis god mulighed for at få vejledning. På dkkamera.dk har de et godt, stort udvalg af især trådløse kameraer, som er de bedste lige nu. Sørg for at få supplerende klistermærker med, som bidrager til den forebyggende effekt.

 

Nabohjælp

Et afsluttende råd er at samarbejde med naboerne. Det er i nabolagets interesse at undgå indbrud, så hjælp hinanden i de perioder, hvor I er hjemmefra, eksempelvis med at få huset til at se beboet ud. Det har en høj effekt.